تاریخچه پاراگلایدر
قسمت اول تاریخچه پاراگلایدر
تاریخچه پاراگلایدر و وسایل پروازی بسیار پر فراز و نشیب بوده است. نخستین شخصیت تاریخی که امکان پرواز انسان را به نحوی کاملا عملی به آزمایش کشیده , آقای لئوناردو داوینچی نابغه بی همتا بود که بخش مهمی از تاریخچه پاراگلایدر و سایر وسایل پروازی می باشد. در آن زمان اساتیدی بنامهای سرجرج کایلی از انگلستان و اتولیلینتال از آلمان و پرسی پیلچر و چالوت و فرانسین روگالوی آمریکایی و سه اسکی باز روی آب استرالیایی و مردانی چون ولمر جنسن و ریچارد میلر که به پدر کایت معروف است در ساخت کایت ها و گلایدرها تلاش نمودند و در آن زمان پروازهایی تا صد متر یا بیشتر و کمتر انجام نمودند که برگ زرینی در تاریخچه پاراگلایدر و وسایل پروازی فوق سبک می باشد. نخستین انسانی که پرواز کرد به روایت افسانه های یونانی ددالیوس و فرزندش ایکاریوس بود که بالهایی از موم و پر درست کردند و از زندان گریختند. در موقع پرواز بالهای فرزندش توسط گرمای خورشید آب شد و در دریا غرق شد و ددالیوس در جزیرهای دورتر ار دور بدون پرواز زندگی کرد. دانستن این موارد از تاریخچه پاراگلایدر به ما یاد آوری میکند که چه تلاشهایی تا کنون در این زمینه صورت گرفته است و همواره باید مرهون این تلاشها باشیم. چرا که امروزه پرواز با پاراگلایدر و سایر وسایل به راحتی میسر است.
قسمت دوم (برنولی، راجربیکن، داوینچی)
در ادامه مبحث تاریخچه پاراگلایدر در قرن 18 دانشمند سوئیسی بنام دانیل برنولی در رابطه با سرعت و فشار زحماتی متقبل گردید و ثابت کرد سرعت است که فشار را کم یا زیاد می نماید. در سال 1220 میلادی نخستین انسانی که پرواز را از نظر علمی مطالعه کرد کشیشی انگلیسی بنام راجربیکن بود. او معتقد بود هوای اطراف ما مانند دریاست و بالون پر از هوا قایقی که بر روی آب شناور است البته به شرط اینکه از گاز اتر پر کنیم. حدود 500 سال پیش لئوناردو داوینچی نابغه بی همتای ایتالیایی چگونگی پرواز را از لحاظ علمی به اثبات رساند و ادامه این دانشمندی بنام سرجرج کایلی از انگلستان کتاب آیرودینامیک ( مطالعه حرکت یک جسم در هوا ) را نوشت. این خدمتی بزرگ و برگ زرینی در تاریخچه پاراگلایدر بود. در سال 1678 میلادی آقای بسنیه فرانسوی بالکهای چوبی درست کرد و از زمین به هوا پرواز کرد.
قسمت سوم (ایتین، گارترین، اتولیلینتال، موری و اسروال)
در سال 1783 میلادی آقای ایتین فرانسوی بالن را اختراع کرد و توانست به همراه 4 نفر 25 دقیقه پرواز تا ارتفاع 100 متری نماید. در سال 1793 گارترین فرانسوی چتری از ملحفه و رختخواب خود در زندان درست کرد و اقدام به فرار نمود و فرارش بعلت شکستگی پایش بی نتیجه ماند و بالاخره در سال 1797 میلادی توانست چتری درست کند و از ارتفاع 400 متری از بالن پرش نماید نامبرده این تکنیک را بعدا به کشورهای انگلیسی و روسیه منتقل نمود.شاید این مورد را بتوان یکی از گامهای عملی و ابتدایی در تاریخچه پاراگلایدر دانست. در سال 1891 میلادی اتولیلینتال از آلمان گلایدر ( هواپیمای بدون موتور ) ساخت و تا 100 متر پرواز کرد. در سال 1938 میلادی گلایدر بدون موتور توسط ستوان هوایی موری و آقای اسروال از انگلستان مورد آزمایش قرار گرفت و طولانی ترین پرواز را به نمایش گذاشتند. ( مدت 22 ساعت و 13 دقیقه )
قسمت چهارم (آلییوت، جنگ جهانی)
در سال 1899 تا 1902 میلادی سر آلییوت از منچستر مدل هواپیما را ساخت. در سال 1907 میلادی مدل هواپیما به پرواز درآمد ولی چون نواقصی داشت کمیته علوم هوایی آنرا نپذیرفت و در سال 1910 میلادی نواقص برطرف شد و دوباره به پرواز درآمد. در سال 1969میلادی واقعه اجتناب ناپذیری بنام پرواز با کایت بوقوع پیوست. کشیدن چتر گرد توسط زیردریاییها جهت دیدهبانی در جنگ جهانی اول. تمرین کشیدن چتر گرد تا جنگ جهانی دوم در کشورهای آلمان و هلند. بعد از جنگ جهانی دوم هزاران فرودگاه در سرتاسر اروپا محلی ایده آل برای کشیدن چترگرد ایجاد گردید. ساخت چترگرد توسط شرکتی از آمریکا و فرانسه در سال 1950 میلادی با سرعت 2/5 متر و سقوط 1 متر تحولی در پرش چتربازی و نقطه عطفی در تاریخچه پاراگلایدر بود.
قسمت پنجم (ناسا، هاربت و اندر کراولی)
یکی از مهمترین وقایع در تاریخچه پاراگلایدر توسط شرکت ناسا و ساخت چترهای قابل کنترل و بال روگالو و چتر تخت بود که بعدها بال روگالو تبدیل به کایتهای امروزی و چترتخت تبدیل به پاراگلایدر ( چترسرنده ) شد. در اوایل سال 1970 میلادی در انگلیس گروهی به نام جامعه چتربازی انگلیسی درصدد کشیدن خود با چتر تخت شدند. بعدها در انگلیس دو نفر بنامهای جان هاربت و اندر کراولی مشغول ساخت چتر تخت شدند و سعی در بلند شدن از زمین به توسط پا از روی شیب نمودنند و بزودی پی بردند که با افزایش سطح چتر و تغییر جنس آن میتوان کارایی چتر را بالا برد. اینان اولین خلبانان آزمایشی , سازندگان و مربیان پاراگلایدر بودند. نام اولین کسی که توسط پاراگلایدر از زمین جدا شده و پرواز کرده مشخص نمی باشد. و بالاخره در اواسط سال 1980میلادی بود که فن جدیدی بنام پاراگلایدر تولد یافت. امیدواریم اطلاعات کافی از تاریخچه پاراگلایدر را توانسته باشیم به شما منتقل کرده باشیم.
خلاصه تاریخچه پاراگلایدر در ایران
قسمت اول تاریخچه پاراگلایدر در ایران
این ورزش از سال 1992 میلادی (1372 . ش) توسط حسن امین سعیدی و محمد امین اُبهی به ایران راه پیدا كرد. این دو، كه از گذشته در رشته هنگ گلایدر تجربه داشتند، (هنگ گلایدر از دهه 1970 در ایران وجود داشت) و در هواپیمایی كشوری كار میكردند. دوره آموزش كایت موتور دار، را در كشور استرالیا گذراندند و در این سفر با وسیله جدیدی به نام پاراگلایدر آشنا شدند. در هنگام بازگشت به ایران، دو دستگاه پاراگلایدر، به ایران وارد کردند و آموزش این ورزش را، البته با وسایل و لوازم قدیمی، آغازكردند.
قسمت دوم تاریخچه پاراگلایدر در ایران
طی این مدت علاقمندان به فراگیری پاراگلایدر، افزایش یافتند. بین سالهای 1993 . میلادی / تا 1995 . میلادی / توریست های خارجی آشنا با پرواز پاراگلایدر طی پرواز روی سایت با خلبانان ایرانی آشنا شده و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار می دادند. تا آن زمان فضای پروازی در ایران گستردگی زیادی نداشت، پس از آن فرهاد میر آخوری كه آموزش پرواز را در آمریكا دیده بود در سال 1994 میلادی (4 - 1373 ش ) به این ورزش جنبه علمی میدهد. ولی پرواز در ایران با این وسیله همچنان به معنای سُرِش ساده بود. طی این مدت (تا سال 1995.میلادی)،/ تعداد خلبانان و مربیان بیشتر می شود. البته مربیان اكثراً در سطح مبتدی تدریس میكردند.
قسمت سوم تاریخچه پاراگلایدر در ایران
در سال 1995 میلادی نیز با حضور مهدی معطری که از سال 1990 میلادی پس از طی دوره آموزش پاراگلایدر در كشور اسپانیا و بازگشت در سال 1995 به ایران همكاری وی با سازمان هواپیمایی كشوری و سازمان صنایع هوایی ایران آغاز شد و اقدام به تاسیس باشگاه هوانوردی با نام اوج ایر كرد .
با تاسیس باشگاه اوج ایر فعالیت خود را گسترش داد و عده ای از خلبانان زبده پاراگلایدر در ایران از جمله علی عطارد ، علیرضا اثنی عشری و سلمان امیری و … را آموزش داده است. و می توان گفت یکی از مجربترین مربیان کشور می باشد که با آموزشهای کاملا علمی روش آموزش را در ایران متحول کرد و به همین دلیل و همچنین سابقه طولانی او در پرواز ، عده ای وی را پدر پاراگلایدر ایران می دانند.
همچنین برای آشنایی و معرفی دوره آموزش پاراگلایدر مبتدی کلیک کنید.