امنیت پرواز با پاراگلایدر چقدر است؟

پاراگلایدر یک وسیله مفرح، سبک، ارزان و در دسترس نسبت به سایر وسایل پروازی است که علاقمندان بسیاری دارد. لذت پرواز در آسمان با وسیله شخصی و تماشای مناظر بصورت مستقیم وصف نشدنی است. اما دانستن مطالبی در مورد امنیت پرواز با پاراگلایدر به شما کمک می کند تا با آگاهی در این مسیر قدم بردارید.

امنیت پاراگلایدر چقدر است ؟

در زمینه امنیت پاراگلایدر که دغدغه بسیاری از علاقمندان می باشد باید آن را در 3 بخش مجزا مورد بررسی قرار داد

امنیت پاراگلایدر از نظر مقاومت و استحکام وسیله

پاراگلایدر شامل 3 قسمت اصلی است. بال یا همان چتر هلالی شکل که با آن پرواز می کنید. هارنس یا صندلی که در آن می نشینید و چتر کمکی که در هارنس برای مواقع اضطراری تعبیه می شود.

موسسات تست وسایل پروازی که به آنها استاندارد EN اعطا میکنند وظیفه بررسی امنیت این پاراگلایدر ها را به عهده دارند.

تجهیزات پاراگلایدر

تجهیزات پاراگلایدر

بال پرواز

در مورد مقاوت بال دو تست شوک (shock test) و لود (load test) روی آن انجام می شود.

  • در تست شوک بالهای پاراگلایدر، یک ماشین به وسیله طنابهای بلند و توسط لینکهایی با مقاومت 800 تا 1200 کیلوگرم (بسته به میزان لود حداکثر تعریف شده برای بال) به بال متصل می شوند. ماشین شروع به حرکت می کنند تا به سرعت 75 کیلومتر بر ساعت برسند و در نهایت هنگامی که طناب ها باز شد ناگهان به بال شوک وارد می شود. در اثر این شوک باید لینک ها شکسته شوند و بال آسیب نبیند.
  • در تست لود یا load test بال به ماشین متصل می شود و اتومبیل کم کم سرعت را زیاد میکند و بال روی آن به پرواز در می آید. با افزایش سرعت میزان لود بیشتر می شود. در این تست مثلا برای بالی که حداکثر تحمل وزن 100 کیلوگرم برای آن تعریف شده باید حتما تست 800 کیلوگرم را پاس کند

در مورد رفتار بالها در حین پرواز نیز خلبان های آزمایش کننده بال آنها را در 20 مانوور مختلف بررسی می کنند. برای هر کدام از این مانوورها درجه A تا D را در نظر می گیرند که در مجموع یک درجه را به آن بال می دهند. A به معنای بسیار راحت و امن و D به معنای بسیار اکتیو و سریع می باشد. اگر بالها بتوانند این تست ها را پاس کنند EN 926-1 را دریافت می کنند.

در ویدیوی زیر مراحل انجام این تست را ببینید.

هارنس

در مورد هارنس ها هم تست لود و همچنین تست جذب ضربه توسط محافظ پشت هارنس ها انجام می شود. و در صورت پاس کردن این تست ها EN1651 را دریافت میکنند.

  • کارابین : کارابین ها اتصالات فلزی هستن که بال رو به هارنس متصل می کنند. این کارابین ها 1800 الی 2600 کیلوگرم توانایی تحمل وزن را دارند.
کارابین

کارابین

چتر رزرو

برای چتر های کمکی حداکثر نرخ نزول برای دریافت EN12491 عدد 5/5 متر بر ثانیه است. در طراحی های فعلی این عدد به 4/5 متر بر ثانیه نزدیک شده.

انواع چتر های کمکی شامل گرد، مربعی، گرد مربعی، روگالو (مثلثی برک دار) می باشد.

انواع چتر کمکی پاراگلایدر

انواع چتر کمکی و نرخ نزول آنها

با نگاهی به این نوشتار واضح و روشن است که امنیت پاراگلایدر با ضریب ایمنی حداقل 8 برابر و انجام تست های فراوان نمره قابل قبولی را کسب می کند.

برای مشاهده نتایج آنالیزها میتوانید به سایت https://para-test.com مراجعه کنید.

منبع : https://xcmag.com/gear-guide/the-paraglider-certification-test-system/

امنیت پاراگلایدر از نظر شرایط مجاز آب و هوایی برای پرواز

مسلما هر وسیله پروازی در شرایط خاصی از آب و هوا توانایی پرواز دارد و اگر این شرایط لحاظ نشود با مشکل مواجه می شود. برای پاراگلایدر ها با توجه به توانایی خلبان و پرفورمنس وسیله پروازی این شرایط لحاظ می شود. برای مثال برای بال دارای EN A و خلبان با سطح مبتدی حداکثر سرعت باد 10 کیلومتر بر ساعت و تغییرات یا گاست 5 کیلومتر بر ساعت مجاز می باشد. در صورتی که برای خلبان پیشرفته دارای تجهیزات EN D می تواند تا 30 کیلومتر بر ساعت نیز در نظر گرفت. باید در نظر داشت که هوای خنک صبح و غروب که ساکن و آرام است برای خلبانان مبتدی مناسب است و این خلبانان باید از پرواز به میزان 4 ساعت قبل و بعد از ظهر خودد داری کنند و یا بعبارتی میتوانند تا دو ساعت بعد از طلوع آفتاب و 2 ساعت قبل از غروب آفتاب پرواز را زیر نظر مربی انجام دهند. به مرور با افزایش مهارت و تجربه پروازی این محدودیت ها کمتر می شود.

همچنین در شرایطی که طوفان های قریب الوقوع و ابرهای باران زا مشاهده و پیش بینی شوند پرواز کنسل می شود. موارد بسیاری در تشخیص هوای مناسب برای پرواز دخیل هستند که در کتاب های هواشناسی پرواز به طور مفصل در مورد آنها بحث شده است.

امنیت پاراگلایدر با توجه به توانایی علمی و عملی خلبان

دانش پرواز باعث ایجاد دید وسیعی در خلبان می شود که تصمیم درست را در فعالیتهای پروازی خود بگیرد. این دانش شامل مباحث آیرو دینامیک، هواشناسی، شناخت وسایل، تئوری انجام فعالیتهای مختلف پروازی و مسائل ایمنی پرواز می باشد. همچنین تجربه پرواز که با ساعت پروازی سنجیده می شود و تمرین پرواز در شرایط مختلف زیر نظر مربی بسیار در امنیت و حد و حدود خلبان تعیین کننده خواهد بود.

به یاد داشته باشید که پرواز و لذت بی وصف آن همواره شما را به سمت کشف ابعاد جدیدی از آن می برد که تا به حال تجربه نکرده اید و ممکن است این کنجکاوی و شوق پرواز باعث شود تا شما را به سمتی پیش ببرد که بخواهید بدون حضور مربی آن را صرفا با دیدن فیلم ها و یا پرواز سایر خلبانان تجربه کنید. این همان جایی است که خطر در کمین شماست. مبارزه با نفس و خواسته های غیر معقول ذهنی تان باعث می شود تا همیشه در امنیت پرواز کنید. در جریان آموزش شما درون یک مسابقه نیستید که سریع به خط پایان برسید. بلکه کیفیت آموزش و نحوه انجام صحیح تمرینات ملاک بوده و باید اجازه دهید تا به  مرور زمان تکنیک های مختلف برایتان جا بیفتد.

پاراگلایدر حرفه ای

پاراگلایدر حرفه ای

علت سوانح پاراگلایدر چیست؟

در این قسمت به بررسی و تحلیل علت عمده ی سوانح پرواز با پاراگلایدر خواهیم پرداخت. همان گونه که در بالاتر نیز بیان شد شرایط مختلفی در ایجاد این سوانح تاثیر گذار هستند که در زیر مختصرا به آنها اشاره می شود.

1- مناسب نبودن کلاس و مشخصات وسیله پرواز برای خلبان

بسیاری از خلبانان علاقمندن تا با وسایلی پرواز کنند که دارای کلاس و کارایی بالاتر است و در عین حال از امنیت وسیله خود می کاهند. باید در نظر داشت که تا زمانی که از نظر مربی دارای توانایی پرواز با تجهیزات مورد نظر را نداشته باشید نباید اقدام به خرید و پرواز با آن را کنید. همچنین فاکتور های وزن و سرعت بال نیز بسیار مهم است و با توجه به شرایط هر خلبان تعیین می شود.

2- فرسوده بودن وسایل

حقیقت ماجرا این است که پرواز با پاراگلایدر مستلزم صرف هزینه های مختلف از جمله خرید وسایل است. متاسفانه عده ای برای جبران نبودن منابع مالی کافی اقدام به خرید تجهیزات قدیمی و فرسوده می نمایند. این تجهیزات عاملی مهمی در بروز سوانح دارند و در این خصوص حتما باید با نظر و مشورت مربی اقدام به خرید نمود.

3- مربی

نقش مربی در پیشگیری از سوانح و ارائه آموزش صحیح بر کسی پوشیده نیست. برای انتخاب یک مربی خوب فاکتورهای متعددی وجود دارد که با مطالعه مقاله هفت نکته مهم که در دوره آموزش پاراگلایدر باید در نظر بگیرید میتوانید به انتخاب درستی دست یابید. همچنین با دیدن صفحه آموزش پاراگلایدر میتوانید با دوره های مختلف آموزشی  آشنا شوید.

نقش مربی

نقش مربی

4- ریسک پذیر نبودن

پرواز یک فعالیت تفریحی است و هدف شما لذت بردن از پرواز است. یک مثال قدیمی در بین خلبانان رواج دارد که می گوید در شرایطی پرواز نکنید که بگویید کاش الان روی زمین بودم.  بنابراین تا از 100 درصد ایمنی پرواز مطمئن نبودید اقدام به پرواز نکنید و هرگز ریسک و خطر را نپذیرید. فراموش نکنید که اولین درس پرواز، همان پرواز نکردن است و اگر شرایط برای پرواز مناسب نبود حتما آن را کنسل کنید و به روزهای بعدی بسپارید.

اینها گوشه ای از مواردی بود که در خصوص امنیت پرواز با پاراگلایدر و باید و نباید های آن با شما در میان گذاشتیم و امیدواریم که با رعایت ایمنی و رعایت اصول پرواز همیشه پرواز های امن و مفرحی را تجربه نمایید. توصیه میکنیم برای تجربه یک پرواز لذت بخش همراه با مربی از صفحه پرواز تفریحی پاراگلایدر بازدید کنید.